Hirdetés
Home / Kékfény / Csongrád megyében 170 alkalommal riasztották a tűzoltókat a szélvihar miatt

Csongrád megyében 170 alkalommal riasztották a tűzoltókat a szélvihar miatt

Hirdetés

Szerdán, késő délelőtt érkezett meg a több mint 90 km/órás szél Csongrád megyébe. Az első lakossági bejelentést délben fogadta a szegedi főügyelet Magyarcsanádról, melyet további 170 segélyhívás követett az esti órákig. Az utolsó bejelentést szerdán este fogadtuk Derekegyházáról.  A megye minden hivatásos egységét riasztotta a műveletirányítás, a kárfelszámolást a megyei operatív törzs koordinálta. 

Több mint hatvan tűzoltó szerdán este kilenc óráig folyamatosan végezte a műszaki mentéseket. Az esetek nagy többségében a kidőlt fák és a lehasadt faágak okoztak fennakadásokat a forgalomban, veszélyeztetve az autósokat és a gyalogosokat is. Az éjszakai órákig harmincegy esetben érkezett épületkárokról jelzés az ügyeletre. A mentéseket nehezítette az erős szél, amelyben magasból mentő eszközök nem használhatóak biztonságosan.

A hivatásos tűzoltók címről címre haladva végezték a viharkárok felszámolását, az igazgatóság a munkálatokba bevonta az önkéntes egységeket is. A mórahalmi, a szegedi, a sándorfalvi és a földeáki önkéntes tűzoltók, valamint a szegedi mentőcsoport öt egysége, tizennyolc tűzoltóval, hét autóval járta a megye városait, munkájukkal nagyban hozzájárultak a veszélyhelyzetek minél gyorsabb és biztonságosabb felszámolásához.

Jelenleg sehol sincs fennakadás az áramszolgáltatásban. A lakossági bejelentések folyamatosan érkeznek a szegedi főügyeletre, a tűzoltók csütörtökön is folytatják a műszaki mentéseket.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem, fotó: katasztrofavedelem.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Fának ütközött egy autó Szentesen

A Honvéd utca és a Kiss Zsigmond utca kereszteződésében történt az eset pénteken kora reggel. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés