Hirdetés
Home / Megyei hírek / Gémes László a Makói TV-ben: a kormány a települések együttműködésére teszi a hangsúlyt

Gémes László a Makói TV-ben: a kormány a települések együttműködésére teszi a hangsúlyt

Hirdetés

A 2010 előtti kormánynak az volt az elvárása, hogy a települések versenyezzenek egymással, ami nagy aránytalanságokat eredményezett a fejlődésben. A jelenlegi kormány a települések együttműködésére teszi a hangsúlyt – emelte ki a Makó Városi Televíziónak adott interjújában Gémes László, a Csongrád Megyei Közgyűlés fideszes elnöke. Elmondta: a tavaly ősszel megalakult közgyűlés első ülésén 16 megyei bölcsőde megépítéséhez járult hozzá támogató döntésével, idei tervei között pedig kiemelt feladat lesz a turisztikai együttműködések fejlesztése.

Bevonja a megyei településeket a turizmusfejlesztésbe a megyei önkormányzat. A szervezet ebben a munkában a területfejlesztési források lehívásához hasonló, koordináló szerepet kíván betölteni. A megyei elnök szerint a települések érdeke az, hogy együtt gondolkodjanak ezen a területen is. – A Dél-Alföldre olyan programokat kell szerveznünk, amit az idelátogatók egy órás úttal elérnek. Látni kell, hogy egy nagyobb város sem tud több napos kikapcsolódásra megfelelő programot nyújtani, de a megyében számos célpontot tudunk kínálni ehhez: több fürdőnk van, nagyon szép természeti értékeket tudunk mutatni, illetve a kerékpárutak fejlesztése eredményeként kerékpározási lehetőséget is kínálhatunk a turistáknak – hangsúlyozta.

Gémes László beszélt arról is, hogy Csongrád megye gazdaságát tekintve a mezőgazdaság húzóágazat. A termelés jövedelmezőségének növeléséhez az elnök szerint kiemelten fontos a kormányzat tervei között szereplő, öntözésfejlesztési program, valamint az, hogy a fiatalokat a mezőgazdaság irányába lehessen csábítani és lehetőséget adni nekik az elhelyezkedésre.

A teljes interjú itt tekinthető meg.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Szentesről érkezett az egyik legtöbb bejelentés

Csütörtökön közel harminc viharkárról érkezett lakossági bejelentés a szegedi főügyeletre. Szeged, Makó, Hódmezővásárhely, Szentes térségéből …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés