Hirdetés
Home / Legfrissebb / Amikor Gémest kinevezték a megyei közgyűlés elnökévé, összeférhetetlen volt

Amikor Gémest kinevezték a megyei közgyűlés elnökévé, összeférhetetlen volt

Hirdetés

Nyilván ennek sem lesz következménye.

Gémes László a Kurca TV-t üzemeltető „Kurca-Völgye” Szegvári Környezet-, Víz és Természetvédelmi Egyesület elnöke volt – méghozzá a megyei közgyűlés megalakulásakor is, bár korábban ennek ellentmondóan nyilatkozott – derítette ki az Átlátszó.

Az oknyomozó portál felidézte: a Csongrád Megyei Közgyűlés méltatlansági okra hivatkozva kizárta a jobbikos dr. Kiss Attila megyei önkormányzati képviselőt, mivel egy, a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény hatálya alá tartozó sajtótermék kiadójának a vezetője volt. Gémes László a Kurca TV-t üzemeltető „Kurca-Völgye” Szegvári Környezet-, Víz és Természetvédelmi Egyesület elnöke volt a kizárásról történt szavazás idején.

Azaz

a Kurca TV egyesülete médiaszolgáltató, az NMHH listájában szerepel. A médiaszolgáltató média-tartalomszolgáltató, a törvény szerint pedig ugye – ami miatt a jobbikos Kiss Attilát kizárták – önkormányzati képviselő nem lehet médiatartalom-szolgáltató ügyvezetésének tagja. Az egyesület ügyvezetése az elnökség, az egyesület elnöke Gémes László, ami, levezetve, összeférhetetlen.

Gémes akkor azt is írta, 2019. március 9. óta nem elnöke a Kurca-völgye Egyesületnek. De ennek akkor még nem volt nyoma. A legfrissebb bírósági adatok szerint valójában november 18-án történt változás.

Gémes László 2019. november 20-ig volt az egyesület elnöke, addig a napig fennállt nála is az összeférhetetlenség. Ezt nem jelezte az októberi alakuló ülésen. Ugyanakkor a törvény lehetőséget ad a képviselőknek, 30 napon belül megszűntessék az összeférhetetlenséget, amit végül sikerült is Gémesnek megtenni.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

A Jobbik a választókra bízza, melyik miniszterelnök-jelöltet támogatják

Összeült a Jobbik elnöksége, hogy megvitassák, kit támogatnak az előválasztás második fordulójában – írta saját …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés