Hirdetés
Home / Országos / Török Gábor szerint egyre többen hisznek abban, hogy Orbán Viktor elvesztette varázsát

Török Gábor szerint egyre többen hisznek abban, hogy Orbán Viktor elvesztette varázsát

Hirdetés

Népszavának adott interjút Török Gábor politikai elemző. A politológus szerint túlzó az ellenzék hurráoptimizmusa, de véleménye szerint elképesztő látni azt, hogy a kormány soraiból többen is úgy látják, hogy elbukták máris a 2022-es választást. 

Török Gábor szerint egyáltalán nem lehet biztosra mondani, hogy

“Orbán Viktor három év múlva is meghatározó szereplője lesz a magyar politikának: akár egy önkéntes váltással még 2022 előtt, akár a választók akaratából”.

Török szerint Lázár János bírálata, amely szerint a döntéshozók elszakadtak a valóságtól és nincsenek tisztában az ország valós állapotával, többen is egyetértenek. Hozzátette, A párt csúcsvezetői között is van olyan vélemény, miszerint ha nem változtatnak, akkor a 2022-es választást is bukják.

“Van egy nagyon erős törés a Fideszt irányító fővárosi csoport és az alapvetően az eredményeket hozó, a párt derékhadát képező vidéki politikusok között, akik szerint a központ nem látja, milyen helyben a véleményklíma.”

A politológus szerint a legjobb a kormány részéről az lenne, ha leváltanák Rogán Antal és Kubatov Gábor körét.

“A belső kritikák szerint Rogán Antalnak és Kubatov Gábornak mennie kellene, de ez felveti azt a kérdést is, hogy van-e alternatív politikai elitje a Fidesznek. Ebből a szempontból pedig elég siralmas a kép.”

Török Gábor az ellenzék részéről úgy beszélt, hogy nehezen tudja elképzelni, hogy 2022-ben nem egyeznek meg minden egyéni választókerületben, ez pedig nagyon jelentős újdonság.

“Nem találkoztam olyan ellenzéki politikussal, aki szerint nem lesz megállapodás legalább az egyéni választókerületekben. Ez pedig már a siker reményét adja majd.”

Kiemelte, hogy az egyik legnagyobb kérdés az lesz, hogy a DK rá tudja-e kényszeríteni a többiekre a „közös lista, közös miniszterelnök” koncepciót, amelynek nagy valószínűséggel Gyurcsány Ferencék lennének a vezetői. A kérdés, hogy azok a pártok, amelyek ebben nem érdekeltek, képesek lesznek-e valami újat kitalálni. Úgy látja, hogy a Momentum és a Jobbik megpróbál egy „régi-új ellenzék” narratívával ellensúlyozni ebben a helyzetben.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Varga Ferenc: Győzikékkel az élen nem lehet cigányokat megvezetni

Hatalmasat tévedtek amikor azt gondoljátok, hogy Győzikékkel az élen cigányokat vezethettek meg! A magyar cigányság …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés