Hirdetés
Home / Egyéb kategória / Farkas Sándor fát ültetett az Agrárminisztérium Országfásítási Programjának részeként

Farkas Sándor fát ültetett az Agrárminisztérium Országfásítási Programjának részeként

Hirdetés

Magyarország területeinek mintegy 21-22 százaléka erdővel borított. Azt szeretnénk elérni, hogy a következő 30 évben az erdősültség elérje a 27-28 százalékot – mondta Farkas Sándor Csongrádon, a faültetés előtti sajtótájékoztatón.

Az Agrárminisztérium miniszterhelyettese elmondta, hogy az tárca idén ősszel úgy döntött az erdészeti szervezetekkel közösen, az erdőgazdálkodókkal egyetértésben, hogy egy olyan erdősítési programba kezd, ami minden megyét, minden területet érint az országban. Ennek a kezdeményezésnek a célja többek között a magyarországi erdőterületek növelése.

Farkas Sándor elmondta, a magyarországi  erdőterületeknek a széndioxid megkötésében óriási szerepük van. A kibocsájtott széndioxid 7-8 százalékát képesek a ma meglévő erdők megkötni. Az erdősültség növelésével a megkötött széndioxid mennyisége akár az 50 százalékot is elérheti.

A miniszterhelyettes elmondása szerint a fásítás növelésében a civil szervezeteknek és az önkormányzatoknak is óriási szerepük van. Figyelemfelhívásként a szaktárca jövőre új felhívást tesz közzé önkormányzatok és civil szervezetek számára, amelynek keretében a pályázók az Országos Erdészeti Egyesület szakmai támogatásával települési szintű faültetések, utcafásítások, közpark fásítások megvalósításához igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást.

(kormany.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Cserebökényben már kirepültek az első kék vércse fiókák

A Körös-Maros Nemzeti Park Cserebökény részterületén július első napjaiban kirepültek az első kék vércse fiókák. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés