Hirdetés
Home / Kékfény / Böjte Csabával tartottak ,,Lelki Napot” a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon

Böjte Csabával tartottak ,,Lelki Napot” a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon

Hirdetés

Immáron nyolcadik alkalommal adott otthont a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az adventi ökumenikus „Lelki Napnak”.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az együttműködő egyházak részvételével rendezte meg 2019. december 6-án az ökumenikus „Lelki Napot”, hogy az állomány tagjai karácsony közeledtével méltóképpen hangolódhassanak az ünnepre.

Az eseményen személyesen jelen volt a Szeged-Csanádi Egyházmegye képviseletében Kondé Lajos atya, Juhász András a Csongrádi Református Egyházmegye esperese, Cserháti Sándor a Szegedi Evangélikus Gyülekezet lelkésze, Balogh Barnabás a Szegedi Baptista Gyülekezet lelkipásztora,  Kendrusz Attila, a Szegedi Zsidó Hitközség rabbijelöltje, a görögkatolikus egyház parókusa Szaplonczay Miklós, valamint Böjte Csaba ofm ferences szerzetes.

A rendezvényen Dakos József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Juhász András református esperes mondott megnyitó beszédet. Böjte Csaba atya pedig a harcos szentekről, a tevékeny szeretetről és arról tartott előadást, hogyan válhatunk ajándékká egymás számára az adventi várakozásban.

A rendezvényen a Csongrádi Református Egyházmegye esperese, munkájának elismeréseként jutalomban részesítette Fazekas Lajos r. főtörzsőrmestert, a Szentesi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját, illetve dr. Dékány Henrietta Tünde r. főtörzsőrmestert, a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozóját.

A „Lelki Napon” az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium növendékei adtak ünnepi koncertet, majd dr. Tuczakov Szilvána c. r. alezredes a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetője mondott verset.

A rendezvényt közös ima zárta.

(police.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Fának ütközött egy autó Szentesen

A Honvéd utca és a Kiss Zsigmond utca kereszteződésében történt az eset pénteken kora reggel. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés