Hirdetés
Home / Megyei hírek / Németh Szilárd szerint Csongrád megyében olyan a migrációs helyzet, mint 2015-ben

Németh Szilárd szerint Csongrád megyében olyan a migrációs helyzet, mint 2015-ben

Hirdetés

Idén november végéig több mint 125 ezren próbáltak illegálisan átlépni a határokon, naponta átlagosan 37-en. A három leginkább érintett megye: Bács-Kiskun, Csongrád és Baranya – fejtette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

A 2015-ös válsághelyzethez hasonló a mostani illegális migrációs helyzet a magyar határon – jelentette ki a Fidesz bevándorlásellenes kabinetjének hétfői ülése után a testület elnöke. Németh Szilárd elmondta, az ülésen Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatási államtitkára számolt be a migrációs helyzetről.

A fideszes politikus, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára kifejtette: 2018-ban egész évben 6506 embert fogtak el a határon, naponta átlagosan 17-et. A tavaszi-nyári időszakban próbálkoztak többen, télen kevesebben. Idén viszont már november végéig több mint 125 ezren próbáltak illegálisan átlépni a határokon, naponta átlagosan 37-en. Az elmúlt két hónapban pedig megemelkedett az illegális határátlépési kísérletek száma. December elsején is 82 embert fogtak el a határon. A három leginkább érintett megye: Bács-Kiskun, Csongrád és Baranya.

Az elmúlt időszakban tehát nőtt a tiltott határátlépések száma. Minden eszközzel próbálkoznak: földön, föld alatt, vízen, kamionokon, vasúti kocsikon, kerítést átmászva, átvágva – ismertette az államtitkár.

(MTI nyomán)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Márki-Zay Péter: Magyar katona maradjon Magyarországon

– Magyarország biztonságát ma az szolgálja, ha a magyar katona a magyar határt védi, magyar …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés