Hirdetés
Home / Legfrissebb / Fidesz-barát sajtó: az ellenzéki adóemelés rossz, a fideszes indokolt

Fidesz-barát sajtó: az ellenzéki adóemelés rossz, a fideszes indokolt

Hirdetés

Nincs könnyű helyzetben a kormánypárti sajtó, ha adóemelésről van szó. A fideszes többségű Kecskeméten iparűzési adót és lakbért is emeltek, de a lakájmédia és a fideszes képviselők szerint ez indokolt. Az ellenzéki vezetésű Szegeden viszont a KDNP szerint érvágás az évi 1000 forintos lakbéremelés, és Szentesen is nekiugrottak a polgármesternek az adóváltozások miatt – írja az Átlátszó.

Felháborodott a Délmagyarország, hogy az ellenzéki többségű Szentesen is adóemeléssel indult az új képviselőtestület munkája. Azt írták, “erős kezdéssel nyitott a város nemrég felállt képviselő-testülete: a kommunális és az építményadót, valamint a közterület-használati díjat is megemelte az önkormányzat.”

Ebből a cikkből legalább kiderül, hogy a kommunális adó az eddigi éves 6000 forintról 8400 forintra, az építményadó mértéke pedig négyzetméterenként 600 forintról maximum 790 forintra emelkedett, és a két adónemnél összesen hetvenötmillió forint többletbevétel várható. A kormánypárti ezatuti.blogstar.hu viszont már úgy tálalta az emelést, hogy “nyilván össze kell dobni a pénzt a baloldali költekezésre.”

Az Átlátszó teljes cikkét itt lehet elolvasni.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

A Jobbik a választókra bízza, melyik miniszterelnök-jelöltet támogatják

Összeült a Jobbik elnöksége, hogy megvitassák, kit támogatnak az előválasztás második fordulójában – írta saját …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés