Hirdetés
Home / Legfrissebb / Orbán Viktor: ,,szamárság”, hogy az uniós források kifizetését jogállamisági kritériumokhoz kössék

Orbán Viktor: ,,szamárság”, hogy az uniós források kifizetését jogállamisági kritériumokhoz kössék

Hirdetés

Ma sem hozott sok újat a miniszterelnök szokásos Kossuth Rádiós szereplése.

Az elmúlt tíz év legnagyobb diplomáciai sikere Várhelyi Olivér jelölése az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosi posztjára – fogalmazott péntek reggel Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint ez a migrációt is érinti, hiszen szerinte komoly aknamunka folyt a magyar ellenzék részéről azért, hogy elgáncsolják a jelöltet.

Kiemelte, tények támasztják alá, hogy Soros György személyesen is meg akarta akadályozni ezt.

A politikus a Kossuth Rádió műsorvezetőjének kérdésere azt válaszolta, a Fidesz még nem döntötte el, folytatja-e közös életét az Európai Néppárttal.

Nem tartozhatunk olyan közösségbe, amely bevándorláspárti és nem ismeri el a Fidesz érdemeit

– tette hozzá.

Orbán Viktor szerint a legnagyobb kihívás az lesz a földrész gazdaságával kapcsolatban, hogy az eurózóna gazdasági viharaiban megóvják a magyarországi növekedést. Szerinte a kelet-közép-európai országai sikeresek lehetnek úgy is, hogy közben Nyugat-Európában lassul a gazdasági növekedés. Matolcsy György jegybankelnökről azt mondta, „ez az intellektuális erő sokat segít nekünk”.

Ki fog derülni, képesek vagyunk-e megállni a saját lábunkon. Beleugrik a majom a vízbe

– tette hozzá.

Az uniós költségvetésről azt mondta, megvétózzák, ha a most tervezett állapotában fogadják el,

„mert az szamárság”, hogy többször felvetődött a közösségben, hogy az uniós pénzek kifizetését a jogállamisághoz kötnék.

„Mi egy vérből valók vagyunk, összetartozunk” – az Ismerős Arcok Nélküled című számával utalt arra a romániai választásokkal összefüggésben, hogy szerinte csak tisztán magyar etnikai pártok tudják a magyar érdeket külföldön képviselni. – Az a jó, ha a magyarok erősek a szomszédos országokban. Abban nem reménykedhetünk, hogy más nemzetek képviselői jobban fogják képviselni a magyarok érdekeit – mondta.

A Puskás Arénáról is beszélt, a múlt pénteki avatóról. – Valaki szereti a magyarokat, valaki nem. Én szeretek sok magyarral együtt lenni. Az ünnepek előtt szoktunk veszekedni, így van ez a családoknál is, de szeretünk ünnepelni. A végén mindenki tapsolni fog” – fogalmazott.

(magyarhang.hu nyomán, fotó: MTI)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy lószállító Csongrád és Gátér között

Hétfőn délelőtt árokba hajtott egy lószállítót húzó személyautó a 451-es főút 15-ös kilométere közelében, Csongrád …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés