Hirdetés
Home / Országos / Farkas Sándor is elutasította, hogy a ritka betegségben szenvedők állami segítséget kapjanak

Farkas Sándor is elutasította, hogy a ritka betegségben szenvedők állami segítséget kapjanak

Hirdetés

Emlékezetes: Zentének és Leventének sikerült összegyűjteni a kezelésükhöz szükséges 700 millió forintot. Ezt ragadta volna meg egy, a parlament elé benyújtott új indítvány, jogszabályi kereteket adva és némi állami támogatással megerősítve a segítő szándékú emberek igényeit. A keddi szavazáson a Fidesz-KDNP-s többségnek köszönhetően az országgyűlés 61 igen, 106 nem és 4 tartózkodás mellett elutasította és tárgysorozatba sem vette a javaslatot.

A jobbikos Rig Lajosnak nem ez az első javaslata, amit az SMA-betegek életének megmentéséért nyújtott be. Csak az idei évben két ezirányú indítványát söpörték le az asztalról az illetékes bizottságok, ezzel az esélyét is megtagadva annak, hogy a parlament érdemben tárgyalhasson róluk.

A Ritka betegségben szenvedők támogatásának elősegítéséről szóló új javaslatot, ami egy három pilléren nyugvó pénzügyi alappal járulna hozzá a betegek anyagi terheinek könnyítéséhez, múlt hét kedden a Népjóléti Bizottság fideszes többsége ismét a süllyesztőbe küldte volna. A Jobbik frakció felhasználva azon lehetőségét, hogy ülésszakonként 6 javaslatot a bizottsági elbíráláson felül is a plénum elé terjeszthet tárgysorozatba vételre, most az országgyűlés elé vitte a pénzügyi alap tervét, aminek támogatásáról hétfőn minden ellenzéki párt biztosította őket, míg a Fidesz-KDNP szóra sem méltatta azt.

A rövid vitán ugyan lett volna lehetősége a kormánypártok képviselőinek is felszólalni, de azt megelőzően Orbán Viktort követve focidrukkereket megszégyenítő hangoskodás közepette hagyták el az üléstermet, hogy aztán a keddi szavazáson ismét elvessék a javaslatot.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

A Jobbik a választókra bízza, melyik miniszterelnök-jelöltet támogatják

Összeült a Jobbik elnöksége, hogy megvitassák, kit támogatnak az előválasztás második fordulójában – írta saját …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés