Hirdetés
Home / Szentesi hírek / Új eszközöket kapott a szentesi kórház az AVON akciójának köszönhetően

Új eszközöket kapott a szentesi kórház az AVON akciójának köszönhetően

Hirdetés

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és a Dr. Bugyi István Kórház részesült idén az AVON több mint 28 milliós adományában. A támogatásnak köszönhetően harmadik alkalommal is megvalósulhatott a Mellünk Egészségéért Védőnői program, valamint az Uzsoki Kórház és a Dr. Bugyi István Kórház is új eszközökkel gazdagodott.

A mellrák elleni küzdelmet nem lehet egyedül megvívni, ezért az AVON, mint a nők vállalata elkötelezetten támogatja azokat az alapítványokat és intézményeket, amelyek munkájukkal hozzájárulnak az emlődaganatban érintett nők gyógyulásához. Az idei támogatásból három nagyobb projekt valósulhatott meg, ebből kettő az Emlőrák Gyógyításáért Alapítványhoz kötődik. Harmadik alkalommal indíthatták el a Mellünk Egészségéért programot, amire három vidéki városban jelentkezhettek ingyenesen a védőnők, háziorvosi asszisztensek és egészségügyi dolgozók. Ezen kívül az alapítvány jó minőségű sugárterápiás fektető eszközöket vásárolt az Uzsoki utcai kórház Onkoradiológiai osztálya számára, amelyek nélkül elképzelhetetlen lenne a sugárkezelés.

A Dr. Bugyi István Kórház a közel 7 milliós támogatásból a mammográfiai centrumát korszerűsítette. Az adomány összegéből ultrahang berendezést, biopsziás vizsgáló pisztolyt, számítógépet, és légkondicionáló berendezést vásárolnak.

„Elkötelezettek vagyunk betegeink iránt és munkánk során arra törekszünk, hogy minél korszerűbb körülmények között tudjuk kezelni őket. Ezért is vagyunk hálásak az AVON adományáért, amelyből több eszközt is meg tudtunk vásárolni a mammográfiai centrumunkba”

– nyilatkozta az adományátadón Dr. Kalmár Mihály, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója.

(mmonline.hu nyomán)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Letartóztatásban marad a volt élettársának megölését megkísérlő szentesi férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a letartóztatása fenntartását annak a szentesi elkövetőnek, akit …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés