Hirdetés
Home / Országos / Lilába borult a szentesi Megyeháza

Lilába borult a szentesi Megyeháza

Hirdetés

Lila fénnyel világították ki a szentesi Megyeházát és az országban több középületet is. Így hívják fel a figyelmet a koraszülöttek és családjaik támogatásának fontosságára. Azért lila, mert ez a koraszülöttek nemzetközi színe.

Magyarországon évente minden tizedik, vagyis 8000 gyermek születik a 37. hét előtt, közülük majdnem 1500 kritikusan alacsony súllyal. A koraszülöttekhez hasonlóan veszélyeztetettek a 2500 grammnál kisebb súllyal világra jött csecsemők is.

Annak ellenére, hogy a szakemberek szerint a koraszülés népbetegségnek tekinthető, a társadalom keveset tud annak hátteréről, kockázatairól és a megelőzéséről.

A világnapon debütált a Melletted a helyem Egyesület és Pénzes Boróka, egy érintett édesanya által két éve elindított, a koraszülött kisbabák szüleit kilenc témában tájékoztató PICi filmek projekt utolsó kisfilmje is.  A fontos témákat feldolgozó filmek a www.picifilmek.com, az egyesület közösségi oldalán és egyes kórházak osztályain is elérhetőek.

A KORE, azaz a Koraszülöttekért Országos Egyesülete Szentesről indult Földvári Nagy Zsuzsi vezetésével. A lila fény felkapcsolásakor összegyűltek a Megyeháza előtt.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Segítségnyújtáshoz vonultak a szentesi tűzoltók

Szerdán egy szentesi lakáshoz riasztották a szentesi hivatásos egységet. Egy személy rosszul lett és önerejéből …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés