Hirdetés
Home / Kékfény / Símaszkkal és őrölt borssal felszerelkezve támadtak egy nagytőkei férfira és 80 éves beteg édesanyjára

Símaszkkal és őrölt borssal felszerelkezve támadtak egy nagytőkei férfira és 80 éves beteg édesanyjára

Hirdetés

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik tavaly novemberben egy nagytőkei férfira és annak 80 éves, súlyos beteg édesanyjára támadtak, azért, hogy őket kirabolják – tájékoztat honlapján az ügyészség.

A vádirat szerint a tartós betegségekben szenvedő férfi és mozgásában korlátozott, idős édesanyja közösen éltek tanyájukon. A vádbeli eseményeket megelőzően értékesítettek egy ingatlant, majd az adásvételből befolyt 3.500.000 Ft készpénzt otthon tárolták. Erről szerzett tudomást a más büntetőügyben elrendelt letartóztatásából szabadult vádlott, aki ezt megosztotta társával is, majd elhatározták, hogy a készpénzt akár erőszak alkalmazásával is megszerzik.

Ennek érdekében 2018. november 8. napján 19 órakor, a szemüknél kivágott símaszkokat valamint kesztyűt viselve megjelentek a sértettek tanyájánál, majd miután meggyőződtek arról, hogy a sértettek lefeküdtek aludni, a lakásba a bejárati ajtó befeszítésével bementek. Az ajtó felfeszítésének hangjára felébredt és felkelt a férfi, akinek a vádlottak zseblámpával a szemébe világítottak, majd kezeit hátra csavarták, a hálószobába visszavonszolták, az ágyra lelökték, és őt a mellkasán megütötték, miközben folyamatosan azt kiabálták neki, hogy „hol van pénz?”.

A dulakodás zajára felébredt az idős asszony is, akit a rablók szintén mellkason ütöttek, melynek következtében a járásában korlátozott sértett az ágyára visszazuhant. Édesanyja bántalmazásának hatására fia közölte a rablókkal a készpénz rejtekhelyét, akik összesen 2.378.000 Ft-ot valamint egy 5.000 Ft értékű mobiltelefont vettek magukhoz, és a helyszínt elhagyták, oly módon, hogy a lakásban a nyomok eltüntetése érdekében magukkal hozott őrölt borsot szórtak szét.

A vádlottak a rablással szerzett készpénzt egymás között elosztották, majd azt ismeretlen helyre rejtették. A sértetteknek okozott kár az eddigi eljárás során nem térült meg.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben társtetteségben elkövetett minősített rablás bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat. A más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlott és a jelen ügyben letartóztatásban lévő társa bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Lesodródott az útról Fábiánsebestyén közelében

Egy személygépkocsi lesodródott az úttestről tegnap délelőtt Fábiánsebestyén közelében, a 4642-es úton. Az egyedül utazó …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés