Hirdetés
Home / Megyei hírek / Jobbik: Kevesebb kormányzati beleszólást, több jogot a megyéknek!

Jobbik: Kevesebb kormányzati beleszólást, több jogot a megyéknek!

Hirdetés

A Jobbik szerint az önkormányzatiság Nyugat-Európához hasonlóan nálunk sem képzelhető el középszintű területi szerveződés nélkül, ezért vissza szeretnék állítani, tovább bővítenék a polgári megyei jogosítványokat. A Jobbik Csongrád megyei listáját Szabó Zoltán Ferenc, szentesi polgármesterjelölt vezeti, majd Zeitler Ádám, Szemerédi Ákos, Szabó Róbert és Szrnka Gábor a sorrend. 

A lista negyedik helyezettje, Szabó Róbert oldalunknak elmondta: az Orbán-rendszer a bolsevik hatalomgyakorlásra építve a rákosi rendszerhez hasonlóan járt el a megyékkel, és igyekezett megadni nekik az utolsó döfést. Azonban a Jobbik megyei- és országgyűlési képviselői arra fognak törekedni, hogy az 1990-es törvényhez hasonlóan visszaállítsák és tovább bővítsék a polgári megyei jogosítványokat.

Elmondása szerint számos humán-, idegenforgalmi-, rendvédelmi-, vízügyi- és egyéb feladatellátást szükséges megyei szinten megszervezni. Az égetően fontos idősotthon építési program lebonyolítása és fenntartása, a szemétszállítás egyre kaotikusabb és áldatlanabb helyzetének megoldása csak néhány program a sok közül – közölte.

A Jobbik úgy látja, a megyei úthálózat fejlesztése, karbantartása az egyik legkézenfekvőbb területe a visszaállított vármegyei rendszernek. Az úthálózat állapota még a környező országokhoz képest is siralmas, pedig e nélkül nem képzelhető el, hogy a következő évtizedekben leküzdhetővé válna a szakadék falu és város, kelet és nyugat között.

(Kiemelt fotó: MTI/Rosta Tibor)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

A Jobbik a választókra bízza, melyik miniszterelnök-jelöltet támogatják

Összeült a Jobbik elnöksége, hogy megvitassák, kit támogatnak az előválasztás második fordulójában – írta saját …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés