Hirdetés
Home / Politika / A birosag.hu adatai közhitelesek, de Gémes állítja, nem ő az elnöke a TV-t működtető egyesületnek

A birosag.hu adatai közhitelesek, de Gémes állítja, nem ő az elnöke a TV-t működtető egyesületnek

Hirdetés

,,Az egyesület elnöke pedig nem én vagyok, márciusban tisztújítás volt, áprilisban be is nyújtotta az új elnökség a bírósághoz a bejegyzési kérelmet. Azt, hogy ez miért nem történt meg, azt a bíróságtól kell megkérdezni”írta facebookon megosztott cikkünk alá Gémes László, a Fidesz szentesi polgármesterjelöltje. ,,A névjegyzék a 2011. évi CLXXXI. törvény 86.§ (1) bekezdése szerint közhiteles” – áll öles betűkkel a birosag.hu civil szervezetek keresője fölött.

Mint arról beszámoltunk: a Kurca TV-t üzemeltető „Kurca-Völgye” Szegvári Környezet-, Víz és Természetvédelmi Egyesület alapszabályát 2014-ben a Fidesz polgármesterjelöltje írta alá. A törvény szerint önkormányzati képviselő nem lehet médiatartalom-szolgáltató ügyvezetésének tagja.

Az Átlátszó kérdésére azt írta, esetében a szerkesztői felelősség nem áll fenn a Kurca Televízió tartalmának megválasztásában, összeállításában, illetve nem gyakorol tényleges ellenőrzést sem a médium felett.

Gémes azt is mondta, hogy 2019. március 9. óta nem elnöke a Kurca-völgye Egyesületnek. Ugyanakkor a birosag.hu civil szervezetek névjegyzéke szerint még Gémes az elnök, és a bíróság szerint “folyamatban lévő eljárás nincs bejegyezve”:

Az Átlászó által megkérdezett jogász szerint is sántít a képviselő magyarázata. Mint azt levezette, a Kurca TV egyesülete médiaszolgáltató, az NMHH listájában szerepel.

Gémes legutóbb azt írta facebook oldalunkra a már korábban közölt cikk alá:

,,Az igazság, amit önök elferdítenek az, hogy az egyesület a televíziónak csak a technikai működését biztosítja(stúdió használat, eszközök stb.). A televízió hivatalosan bejegyzett főszerkesztője semmilyen jogviszonyban nem áll az egyesülettel!!! Az egyesületnek nincs szerkesztői felelőssége, így az elnöknek sincs!!! A médiatörvény értelmében csak ott áll fent összeférhetetlenség, ahol van szerkesztői felelősség!!! Egyébként a televízió közösségi besorolású nem politikai.”

Mivel a bírósági kereső közhiteles, a definíció szerint

a nyilvántartás hitelesen tanúsítja a feltüntetett adatok, továbbá a bejegyzett jogok és a feljegyzett tények fennállását. : Egyrészt a közhiteles nyilvántartás bizonyítja azt, hogy a bejegyzett jog megilleti a jogosultként feltüntetett személyt.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Kitöltött, csak ellenzékre behúzott levélszavazatokat találtak a szemétben Marosvásárhely közelében

Szerdán több, a magyarországi választásokra szánt szavazólapot találtak zsákokba gyűjtve, a Marosvásárhelyt Jedd községgel összekötő …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés