Hirdetés
Home / Megyei hírek / A Jobbik szerint az önkormányzatokban központilag, pártutasítás szerint születnek döntések – ezen kell változtatni

A Jobbik szerint az önkormányzatokban központilag, pártutasítás szerint születnek döntések – ezen kell változtatni

Hirdetés

Meggyőződésünk, hogy az önkormányzatok vezetői csak befolyásmentesen, magán-, és pártérdekek nélkül, kizárólag a köz érdekét figyelembe véve mérlegelhetnek döntéseik során – fogalmazott a Jobbik önkormányzati programja kapcsán Szabó Róbert.

A Jobbik megyei listájának negyedik helyezettje, a párt makói alelnöke elmondta: hazánkban a kormánypárti országgyűlési képviselők nem nemzeti politikusként tevékenykednek, hanem pénzügyi komiszszárként osztják el a rokonoknak, haveroknak a befizetett adóforintjainkat.

,,Az önkormányzatoknál a helyi közakarat érvényre jutását jelenleg teljességgel gátolja a kormányzati gyámság és póráz. Központilag, pártutasítás szerint születnek döntések személyi kérdésekben, közbeszerzések elbírálásakor, pályázatok értékelése során és így tovább. De országos jelentőségű ügyek esetén is a félelem diktálja a helyiek véleménynyilvánítását. Meggyőződésünk, hogy az önkormányzatok vezetői csak befolyásmentesen, magán-, és pártérdekek nélkül, kizárólag a köz érdekét figyelembe véve mérlegelhetnek döntéseik során.”

– fogalmazott.

Úgy véli, nemzeti öntudatunk egyik büszkesége az a hagyományunk, amely elutasítja a hatalmi elvárásoknak való szolgai megfelelést, és csak az önálló, a közösség értékrendszerén nyugvó, felelős döntés szabadságát fogadja el.

Szerinte a helyhatóságaink vezetői számára ez azt jelenti, hogy

döntéseik során a közfeladatok legszínvonalasabb megvalósítását, településük önfenntartó képességének erősítését, lehetőségeik kiaknázásával saját erőforrásaik hasznosítását kell elősegíteniük.

Elmondása szerint a Jobbik legfőbb célja, hogy a helyben élők mindennapjait megkönnyítsék, lehetőségeik körét kiszélesítsék annak érdekében, hogy boldogan, szabadon és biztonságban teljesíthessék ki életüket.

A Jobbik Csongrád megyei listáját Szabó Zoltán Ferenc, szentesi polgármesterjelölt vezeti, majd Zeitler Ádám, Szemerédi Ákos, Szabó Róbert és Szrnka Gábor a sorrend.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Új csuklós és szóló autóbuszok álltak forgalomba Szentesen is

Tovább fiatalodik Csongrád-Csanád megye járműállománya. Az elmúlt hetekben 7 darab MAN Lion’s City GL A23 …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés