Hirdetés
Home / Legfrissebb / Eltörölték a távhőre való csatlakozás díját

Eltörölték a távhőre való csatlakozás díját

Hirdetés

Szabó Zoltán Ferenc és Krausz Jánosné sajtótájékoztatón jelentették be, hogy megszűnik a távhőre való csatlakozás díja az egész városban. Erről rendkívüli testületi ülésen szavaztak, amin a fideszes képviselők nem jelentek meg.

Szabó Zoltán Ferenc elmondta, hogy a rendkívüli testületi ülésen az Apponyi téri óvoda és tízemeletes fűtéskorszerűsítése hogyan zárult. Eszerint nullává tették a távhőre való csatlakozás díját, de sajnos öt fideszes képviselő nem vett részt a bizottsági- és a testületi ülésen sem – szerencsére minősített többséggel el tudták fogadni.

Elárulta, hogy aa csatlakozási díj mentességet kiterjesztették az egész városra: a tömbházak és a nem az önkormányzat által üzemeltetett intézmények is pályázhatnak a távhőre való csatlakozásra.

– Közérdek, hogy Szentes minél zöldebb, környezettudtosabb legyen, ezért a geotermikus energia minél komolyabb felhasználását tűzti ki célul a város – fogalmazott Szabó.

Krausz Jánosné felidézte: az épület több mint 40 éve küszködött a fűtési díjjal, hiszen egyedi gázkazán volt. Hét évvel ezelőtt keresték meg először a lakók, akkor kezdett el a fűtésre való rákötéssel foglalkozni. A rákötési tervek elkészültek, de a magas rákötési díj volt a probléma. Amióta, 1975 óta felépült az óvoda, innen kapta a meleg vizet, így nekik is drága volt.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy lószállító Csongrád és Gátér között

Hétfőn délelőtt árokba hajtott egy lószállítót húzó személyautó a 451-es főút 15-ös kilométere közelében, Csongrád …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés