Hirdetés
Home / Politika / Gémes valótlant állított arról, ő-e a Kurca TV-t kiadó egyesület elnöke

Gémes valótlant állított arról, ő-e a Kurca TV-t kiadó egyesület elnöke

Hirdetés

A fideszes Gémes László médiaszolgáltatót, a Kurca TV üzemeltetőt egyesület elnöke. Szerinte nincs összeférhetetlenség, a törvény szerint van.

Ismert: a Csongrád Megyei Közgyűlés méltatlansági okra hivatkozva kizárta a jobbikos dr. Kiss Attila megyei önkormányzati képviselőt, mivel Kiss egy, a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény hatálya alá tartozó sajtótermék kiadójának a vezetője.

A megyei közgyűlésben Szegvár fideszes polgármestere, Szentes fideszes polgármesterjelöltje is érintett lehet, mint médiaszolgáltató cég vezetője.

Gémes László a Kurca TV-t üzemeltető „Kurca-Völgye” Szegvári Környezet-, Víz és Természetvédelmi Egyesület elnöke volt a kizárásról történt szavazás idején.

Az üzemeltető egyesület alapszabályát 2014-ben Gémes László elnökként írta alá. Vagyis Gémes pontosan ugyanabban a pozícióban volt, mint a 2018-ban általa is méltatlannak talált jobbikos képviselő.

De a fideszes polgármester szerint nála nincs szó összeférhetetlenségről. Az Átlátszó kérdésére azt írta, esetében a szerkesztői felelősség nem áll fenn a Kurca Televízió tartalmának megválasztásában, összeállításában, illetve nem gyakorol tényleges ellenőrzést sem a médium felett.

Gémes azt is mondta, hogy 2019. március 9. óta nem elnöke a Kurca-völgye Egyesületnek. Ugyanakkor a birosag.hu civil szervezetek névjegyzéke szerint még Gémes az elnök, és a bíróság szerint “folyamatban lévő eljárás nincs bejegyezve”:

Az Átlászó által megkérdezett jogász szerint is sántít a képviselő magyarázata. Mint azt levezette, a Kurca TV egyesülete médiaszolgáltató, az NMHH listájában szerepel.

A törvény szerint ugye önkormányzati képviselő nem lehet médiatartalom-szolgáltató ügyvezetésének tagja. Az egyesület ügyvezetése az elnökség, az egyesület elnöke Gémes László, ami, levezetve, összeférhetetlen.

(Kiemelt kép: MTI)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

A Jobbik a választókra bízza, melyik miniszterelnök-jelöltet támogatják

Összeült a Jobbik elnöksége, hogy megvitassák, kit támogatnak az előválasztás második fordulójában – írta saját …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés