Hirdetés
Home / Országos / Szentesen is végeznek kamu közvélemény-kutatásokat

Szentesen is végeznek kamu közvélemény-kutatásokat

Hirdetés

Szentesen is hívogatja az embereket a ,,Magyar Társadalomkutató Intézet”. Többen panaszkodtak már rájuk, a hatóságok nyomozást indítottak ellenük.

Már a tavaszi európai uniós választási kampány idején is gyanús telefonos közvélemény-kutatásokról számolt be a sajtó, amelyekben az ellenzéki pártokat és jelöltjeiket, noha kérdésekbe ágyazva, de módszeresen bevándorlást támogatóként jelöltek meg. Az önkormányzati választásokhoz közeledve ismét hasonló hívásokat kaptak a magyar választók.

Az Amygdala néven bemutatkozó közvélemény-kutató cég arról kérdezte például a szavazókat Keszthelyen, hogy

„Ön kire szavazna inkább az önkormányzati választásokon, ha az alábbiak közül választhatna? Arra a jelöltre, amelyik támogatja Orbán Viktor bevándorlás-politikáját, és megvédi a kerítést, vagy arra a jelöltre, amely Soros György álláspontját támogatja a migráció kérdésében, azaz több bevándorlót engedne be az Unióba, és lebontaná a kerítést?”

Ehhez hasonló a kérdések más településeken élőknek is feltették, a helyi ellenzéki jelöltek nevével. A Fidesz jelöltjeivel kapcsolatban mindig olyan kontextusban hangoztak el kérdések, melyek szerint ők védelmezik az országot a bevándorlóktól és erősítik az adott települést. A cég azóta nevet változtatott, a 444 szerint már Magyar Társadalomkutató Intézetként mutatkoznak be a telefonban.

A Fidesz korábban tagadta, hogy szerződésben állna a közvélemény-kutató céggel.

Pécsett az ellenzéki összefogás jelöltje, Péterffy Attila feljelentést is tett, mert a telefonhívásokban arra is rákérdeztek a helyi lakosoknál, hogy akkor is szavaznának-e rá, ha kiderülne, hogy családon belüli erőszakot követett el. Az Index értesülései szerint a pécsi rendőrség befogadta Péterffy feljelentését és ismeretlen tettes ellen nyomoz.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Előválasztás: Szűcs Ildikó nyerte a szentesi-csongrádi körzetet

A szavazatok összesítése után csütörtök délután kiderült, a Jobbik, a DK, az LMP és az …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés