Hirdetés
Home / Politika / A Fidesz szentesi polgármesterjelöltje médiatartalom szolgáltató, ez a törvény szerint összeférhetetlen

A Fidesz szentesi polgármesterjelöltje médiatartalom szolgáltató, ez a törvény szerint összeférhetetlen

Hirdetés

Az mcsipos.hu, internetes híroldal miatt tavasszal megfosztották képviselői mandátumától a makói jobbikos dr. Kiss Attilát. Az összeférhetetlenségi döntésben a fideszes Gémes László is részt vett. Csakhogy a döntés idején ő is médiaszolgáltatót, a Kurca TV üzemeltetőjét vezette. Gémes szerint nincs összeférhetetlenség, a törvény szerint van – számol be róla az átlátszó.hu.

A Csongrád Megyei Közgyűlés méltatlansági okra hivatkozva kizárta a jobbikos dr. Kiss Attila megyei önkormányzati képviselőt, mivel Kiss egy, a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény hatálya alá tartozó sajtótermék kiadójának a vezetője.

A Csongrád Megyei Közgyűlés döntése a médiatörvényen alapult, ami szerint önkormányzati képviselő nem lehet médiatartalom-szolgáltató természetes személy, jogi személy, gazdasági társaság legfőbb szervének, ügyvezetésének tagja, személyes közreműködője, képviselet ellátására jogosultja.

A megyei közgyűlésben Szegvár fideszes polgármestere is érintett lehet mint médiaszolgáltató cég vezetője. Gémes László a Kurca TV-t üzemeltető „Kurca-Völgye” Szegvári Környezet-, Víz és Természetvédelmi Egyesület elnöke volt a kizárásról történt szavazás idején.

A fideszes polgármester szerint nála nincs szó összeférhetetlenségről. Az Átlátszó kérdésére azt írta, esetében a szerkesztői felelősség nem áll fenn a Kurca Televízió tartalmának megválasztásában, összeállításában, illetve nem gyakorol tényleges ellenőrzést sem a médium felett.

A Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke,  Kakas Béla elnök azt írta az Átlászónak:

Gémes László 2014-ben nyilatkozott az összeférhetetlenségről, annak valóságtartalmát az önkormányzat nem vizsgálja.

(Kiemelt fotó: Gémes László a Csongrád Megyei Vadásznapokon. Forrás: a politikus Facebook-oldala)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Az egyéni körzetek eredménye alapján kimondható: a Jobbik jelöltjei nélkül nincsen kormányváltás

Rendkívül hosszú szavazatszámlálási procedúra után végül megszületett az ellenzéki előválasztás végeredménye, ahol Dobrev Klára nyerte meg …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés