Hirdetés
Home / Kékfény / Látássérült ismerősétől lopott egy Szentes melletti faluban

Látássérült ismerősétől lopott egy Szentes melletti faluban

Hirdetés

A Szentesi Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a huszonkilenc éves férfit, aki 2019 júniusában lopott a látássérült ismerősétől.

Az elkövető 2019 májusában beköltözött egy Szentes melletti községen lévő ingatlanba, majd megismerkedett a közeli házban élőkkel, köztük a látássérült sértettel. Tőlük többször kölcsönkért, illetve járt náluk. A vádlott 2019. június 22-én alkoholt fogyasztott és elhatározta, hogy lopni fog az ismerőseitől, mivel tudta, hogy a nem látó sértett egyedül van otthon. A férfi a kerítésen bemászott az ingatlanba, a lakóházból pedig mobiltelefont, ékszereket, valamint egyéb háztartási, elektronikai dolgokat vett magához, összesen mintegy 85.000,- Ft értékben. A sértett észlelte, hogy ott van a vádlott, azonban hiába szólította, nem válaszolt, ezért értesítette egy családtagját. A családtag hazaérve tetten érte a férfit, aki a dolgok egy részével elmenekült. Az elvitt dolgokat utóbb a sértettek visszakapták.

A vádlottat még aznap elfogta a rendőrség, a férfi az intézkedés során megfenyegette a sértetteket azzal, ha kiszabadul, akkor fizikai erőszakot fog ellenük alkalmazni.

A Makói Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat kifosztás bűntette és zaklatás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Szentesi Járásbíróság a többszörös visszaeső vádlottat 5 év fegyházbüntetésre, és 7 év közügyektől eltiltásra ítélete. Az ítélet nem jogerős.

(ugyeszseg.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Fának ütközött egy autó Szentesen

A Honvéd utca és a Kiss Zsigmond utca kereszteződésében történt az eset pénteken kora reggel. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés