Hirdetés
Home / Megyei hírek / Kitüntették a szentesi főtörzszászlóst

Kitüntették a szentesi főtörzszászlóst

Hirdetés

Szentes város és a honvédség érdekében kifejtett önzetlen munkájáért Szirbik Imre polgármester a „Honvédségért és Városért” elismerő oklevelet adományozta Kollár László főtörzszászlósnak.


Kollár főtörzszászlós 1996-ban kezdte a szolgálatot Szentesen, mint zászlóalj technikus. Ezt követően kettő évet hadműveleti beosztottként, majd három évet alegység vezénylő zászlósi beosztásban tevékenykedett. 2012-től ezred vezénylőzászlósként végzi munkáját.

A történelem szenvedély, vagy szeretjük vagy nem. A vezénylő zászlós szereti, szenvedélye lett. 2011-ig csak olvasta a történelmet, majd azt a feladatot kapta, hogy kutassa fel Szentes helyőrség parancsnokainak nevét, vezetésük idejét valamint a város katonatörténetét. Innentől kezdve vált rabjává múltunknak és vállalt, vállal történelemmel kapcsolatos rendezvények szervezését, kutatásokat, feltárásokat. Levéltárak és könyvtárak állandó látogatója és haladva a kor technikájával a közösségi médiát is használja információk gyűjtésére.

Főszervezője volt a centenáriumi rendezvénynek Szentesen, továbbá nagy figyelmet fordít a városban található hadisírok ápolására. Tervei is a múlt köré gyűlnek. Próbál minél nagyobb emléket állítani azoknak a hősi halottaknak, akik bár nem szentesi születésűek, de a városban vagy a vasúti hídfőnél vesztették életüket. Nagy álma – és ez már megvalósulni látszik -, hogy könyvet ír vitéz Vastagh György ezredes életéről, valamint tervezi, hogy felkutatja a még ismeretlen szentesi hősi halottak neveit és ezt publikálja is.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Fának ütközött egy autó Szentesen

A Honvéd utca és a Kiss Zsigmond utca kereszteződésében történt az eset pénteken kora reggel. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés