Hirdetés
Home / Legfrissebb / Szentesen mérték össze tudásukat a tűzoltók

Szentesen mérték össze tudásukat a tűzoltók

Hirdetés

2016 után idén ismét a szentesi uszodába várták a versenyzőket a tűzoltók országos úszóversenyére. Tizenöt versenyszámban, negyvenhét futamban több mint kétszázharminc sportoló állt rajthoz. Gyors-, hát- és mellúszásban, négy korcsoportban, három különböző távon mérték össze erejüket március 20-án a katasztrófavédelem munkatársai. A BM OKF Országos Úszóbajnokságát a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közösen szervezte meg.

Reggel nyolc órától gyülekeztek a versenyzők a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában. Az ország minden pontjáról érkezett nevezés, több mint kétszázan regisztráltak a megadott határidőig. A Csongrád megyei igazgatósághoz tizenöt versenyszámban érkeztek a jelentkezések, a résztvevőket negyvenhét futamban indították el a szervezők.

Az ünnepélyes megnyitó a technikai értekezletet követően vette kezdetét. Elsőként Szentes város polgármestere, Szirbik Imre köszöntötte a csapatokat, majd Szatmári Imre tű. dandártábornok, megyei igazgató kívánt sérülésmentes versenyzést a résztvevőknek.

A megnyitót követő percekben már rajthoz is álltak az első futam versenyzői, a legfiatalabb férfiak álltak fel a rajtkockára, hogy aztán a száz méteres gyorsúszással kezdetét vehesse a viadal. Ezt követően sorra indították a bírók az egyes számokat, egymást váltották a rajtkockákon a sportolók.


Amíg az ötven méteres medencében, kilenc pályán úsztak a versenyszámokban érintett versenyzők, addig a huszonkét csapat többi tagja a szárazföldön szurkolt és melegített a következő futamra. Lelkes kiabálással bíztatták társaikat, izgalommal figyelték a kijelzőn megjelenő eredményeket. Szurkolásból nem volt hiány, egész délelőtt visszhangzott az uszoda a lelkesítő szólamoktól. Végül délután fél egykor álltak a rajthoz az utolsó versenyszám úszói, a női-férfi kétszáz méteres mix váltót is hangos drukkolás kísérte az első métertől az utolsóig. A versenyt záró vegyes versenyszám után Győr-Moson-Sopron megye örülhetett, csapata ért elsőként a célba.

A délutáni eredményhirdetésen a díjakat Szatmári Imre tű. dandártábornok, Berecz György tű. ezredes és dr. Gubicza József tű. ezredes adták át a legeredményesebb versenyzőknek. Az idei úszóversenyt Berecz György zárta, méltatva a versenyzők teljesítményét, a mostanihoz hasonló részvételt kívánva a további versenyeken is.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Szűcs Ildikó is gratulált Márki-Zay Péternek

A szentesi-csongrádi körzet összellenzéki képviselőjelöltje még vasárnap este írt közösségi oldalán. ,,Az Orbán rendszer leváltásához …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés